Cilt bakımı konusunda oldukça meşakkatli bir cilt tipi olan, Kuru ciltler için; Kuru cilt bakımı nasıl yapılır? Cildim çok kuru ne yapmam lazım? Kuru cilt hangi tonik kullanılır? Kuru ciltler için evde ne yapılabilir? gibi en çok merak edilen sorularınızı, Ciltler.com cevapladık!
Kuru cilt bakımı nasıl yapılır?
Aslında tüm cilt tiplerinde olduğu gibi, kuru cilt bakımı içinde cildin nem dengesini korumak ve beslemek oldukça önemlidir. Sizler için hazırlamış olduğumuz Kuru cilt bakımı nasıl yapılır? konulu yazımızda 8 püf noktayı sizler için aşağıda açıkladık:
- Nazik Temizlik: Kuru cilt sahibi kişiler, cildinizi çok fazla kurutabilecek sert temizleyicilerden kaçınınız. Sabun bazlı ürünler kullanmamaya özen gösteriniz bunun yerine hafif ve nazik temizleyiciler tercih edebilirsiniz. Gün içerisinde yüzünüzü, en fazla bir kez temizleyiniz, yüzünüzü aşırı yıkamanız cildinizin kurumasına sebep olacaktır.
- Nemlendirme: Kuru ciltler için olmazsa olmaz cildinizi nemlendirmeniz çok önemlidir. Cildinizi hafif, nemlendirici bir krem veya losyon kullanarak nemlendiriniz. Bununla birlikte daha yoğun nemlendiriciler veya nemlendirici yağlar da tercih edebilirsiniz.
- Nemlendirici Maskeler: Cildiniz için haftada bir veya iki kez nemlendirici maskeler kullanarak cildinizi derinlemesine nemlendirmenizi tavsiye ediyoruz. Bu maskeler cildinizin nem seviyelerini dengeleyecek ve cilt kuruluğunuzu azaltacaktır. Kuru cildinizi evde yapabileceğiniz doğal nemlendirici maskeler için, yazımızı okumaya devam ediniz!
- Güneş Koruması: Kuru cildiniz için güneşe maruz kalmak, kuru cildinizi daha da kurutur. Bu cilt tipine sahip olan kişiler için güneşten koruyucu kullanımı şarttır. Cildinizi nemlendirmek içinde güneş koruma faktörü (SPF) bulunan bir ürün tercih edebilirsiniz.
- Sıcak Duş ve Banyolardan Kaçının: Cilt yapınızdan dolayı sıcak su cildinizi kurutacaktır. Bu nedenle uzun süreli sıcak banyolardan veya duşlardan kaçınmanız gerekmektedir. Ilık su kullanmanız, cildinizi için daha iyidir ayrıca duş veya banyo sürenizi kısa tutmanızda fayda var.
- Su İçme ve Beslenme: Sağlıklı bir cilt, sağlıklı bir yaşam için; içme suyu tüketmek, cildinizi içeriden nemlendirir. Bununla birlikte, cilt sağlığınız için omega-3 yağ asitleri gibi sağlıklı yağları içeren yiyecekler tüketmenizi tavsiye ediyoruz.
- Hava Nemlendirici Kullanımı: Yaşam alanınız içerisinde maruz kalınan kuru hava, cildinizi daha da kurutabillmektedir. Bu nedenle, evinizde bir hava nemlendirici kullanmanız, ortamın nemini artırabilir.
- Yumuşak ve Hipoalerjenik Ürünler Kullanın: Cilt bakımı ürünleri kullanımı sizler için oldukça hassastır. Bu nedenle kuru ciltler için alerji yapma ihtimali düşük, hassas ciltlere uygun ürünleri tercih etmek zorundasınız. Parfüm ve alkol içermeyen ürünler kullanmanızı öneriyoruz.
Cildim çok kuru ne yapmam lazım?
Kuru ciltl bakımı için; cilt bakımı yapmak değil, cildinize uygun bakımı yapmak önemlidir. Yanlış cilt bakımı uygulamaları cildin nem düzeyini korumak ve cildi tahriş etmeniz anlamına gelecektir. Bu nedenle kuru cildiniz için yapmanız gerekiyor, önerimiz aşağıdaki gibidir:
- Kuru cildiniz için sabun bazlı temizleyicilerden kaçının bunun yerine daha nazik/hassas temizleyiciler kullanmalısınız.
- Düzenli olarak nemlendirici kullanmanız gerekli. Yoğun nemlendiriciler ve yağlar da tercih edebilirsiniz, faydalı olacaktır.
- Güneş koruma faktörü (SPF) içeren bir güneş koruyucu kullanmanız şart!
- Sıcak su ile duş almaktan kaçının, bunun yerine ılık suyla banyo yapın ve duş alınız.
- Nemlendirici maskeleri düzenli olarak uygulayınız. Sizler için tavsiye ettiğimiz maskeleri kullanabilirsiniz.
- Cilt yapınızdan dolayı ev içi nem düzeylerini korumak için bir hava nemlendirici kullanmanızda fayda var.
- Omega-3 yağ asitleri gibi sağlıklı yağları içeren yiyecekler tüketmek için bir diyet, beslenme programı hazırlayınız.
- Dermatolog, uzman tavsiyesi ile daha etkili nemlendiriciler, topikal ilaçlar veya prosedürler tercih edebilirsiniz.
Kuru cilt hangi tonik kullanılır?
Kuru cilt sahibi kişiler, cilt bakım rutinlerinde tonik kullanımını tavsiye ediyoruz. Özellikle; hafif, alkolsüz ve nemlendirici özelliklere sahip tonikleri tercih etmelisiniz. Bu tür tonikler, cildin nemini koruyacak ve hatta cilt üzerinde bir nem bariyeri oluşturacaktır. Cildiniz için daha nemli bir görünüm sağlayacaktır. İşte kuru cilt tonikleri için bazı önerilerimiz şunlardır:
- Hidratasyon toniği: Nemlendirme tonikleri kullanmanız, ciltteki nemi koruyacak ve cildin daha pürüzsüz ve canlı görünmesini sağlayacaktır. Bu toniklerin doğal ve hafif içeriklerle formüle edilmiş olması gerekmektedir. Alkolsüz ve parfümsüz olanları tercih etmelisiniz.
- Serinletici ve rahatlatıcı tonik: Cildi serinletmek ve rahatlatmak için içinde Aloe Vera, Gül suyu veya C vitamini bulunan tonikler kullanabilirsiniz. Bu tür tonikler, cildinizi nemlendirecek ve rahatlatacak bileşenler içermektedir.
- Doğal esansiyel yağlar içeren tonikler: Hindistancevizi, argan, lavanta yağı gibi esansiyel yağlar içeren tonikler, cildi nemlendirmekte ve yumuşatmaktadır.
- Provitamin B5 içeren tonikler: Provitamin B5, cilt bariyerini korumaya yardımcı olur, cildinizi nemlendirici ve hücre yenileyici özellikleri de bulunur. Bu tür tonikleri tercih etmeniz, cildinizi nemlendirir ve cilt bariyerinizi güçlendirecektir.
Kuru cilt toniği kullanımı ile ilgili; uygulamadan önce, yüzünüzü önce hafif bir temizleyiciyle temizleyiniz. Daha sonra toniği pamuklu bir ped ile yüzünüze ve boynunuza uygulayabilirsiniz. Bununla birlikte, tonik yerine cildinizi temizleyip nemlendiren bir cilt bakım ürünü tercih edebilirsiniz.
Kuru ciltler için evde ne yapılabilir?
Kuru cildiniz için evde yapılabileğiniz, bazı temel kuru cilt bakım yöntemleri bulunmaktadır. Daha önce paylaşmış olduğumuz Kuru ciltler için evde yapabileceğiniz doğal nemlendirici maskeler ile ilgili yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz.
EDİTÖR NOTU: Kuru cilt bakımı nasıl yapılır? konulu yazımızla ilgili merak ettiğiniz tüm sorularınızı, Soru-sor linkini kullanarak bizlere gönderebilirsiniz. Ciltler.com olarak sizlere en kısa süre içerisinde en doğru ve faydalı bilgiler ışığında cevap vereceğiz.
Yorum yapın