Yağlı cilt temizliği nasıl yapılır? Yüzdeki yağ nasıl temizlenir? Aşırı yağlı cilde ne iyi gelir? Yağlı ciltlerin günlük bakımı nasıl olmalı? Evde yağlı ciltlerin temizliği nasıl yapılır? gibi sorularınızı, Ciltler.com olarak bu yazımızla cevaplıyoruz! İşte yağlı cilt temizliği ile ilgili detaylar…
Cildinizi nemsiz bırakmayın
Ciltlerimizin, yağ ve nem dengesi bakımından normal seviyede olması bu durumun korunması çok önemlidir. Bu denge, ergenlik çağına ulaşıncaya kadar bütün herkes de normal seviyededir. Fakat yetişkinlik dönemi başlarında hormonlarında etkisi ile işler bir anda değişmeye başlar ve o kusursuz cildinizin, biraz yağlanmaya başladığını fark edersiniz bu durum kişilerin cinsiyetine ve farklı hormonsal dengeler açısından etkileri nedeniyle değişiklik gösterebilir. Maalesef bazılarının payına da yağlı bir cilt düşer. Bu konuda şanslı olanlar, normal cilde sahip olanlarmış gibi görünse aslında tam olarak öyle değildir!
Yağlı ciltlerinde, yazımız içeriğinde bahsedeceğimiz üzere olumsuz yönleri tabi ki bulunmaktadır. Bu ciltlere sahip olanlar, ciltlerini kurutmaya ya da tahriş etmeye yönelik uygulamalar yapmamalıdır. Bu şekilde ciltleri kırışmayarak olumlu faydalarını da yaşayabileceklerdir. Yağlı ciltler, genellikle erkeklerde görülen bir cilt tipi olmakla beraber kadınlar çok fazla rastlanmadığı unutulmamalıdır.
Ciltlerimiz neden yağlanmaktadır?
Yağlı bir cilde sahip olma sebebiniz genellikle kalıtsal bir olaydır. Bununla beraber, ciltlerinizin yağlanması sebep olan günlük aktiviteler, yanlış kozmetik ürünlerinin kullanılması, aşırı stres içerinde bulunma, metabolizmanızın bozulması gibi bir çok etkene bağlı olarak değişimler gösterebilir.
Cildinizin yağ dengesinin önemi!
Ciltlerimiz, sebum adında bir yağ tabakası ile kaplanmıştır. Sebum miktarı, normal seviyelerde olduğu taktirde; cildimiz için yararlı ve gerekli bir tabakadır. Ciltlerimizin, nem miktarını artırarak pürüzsüz bir görüntü oluşturur ve sonuç olarak kırışmaları engeller. Bu miktar fazla olduğu taktirde cilt tabakasında gözenekleri genişleterek siyah noktaların ve aknelerin oluşmasına neden olur.
Aşırı yağlı cilde ne iyi gelir?
Günlük hayatta çevre kirliliği, makyaj atıkları gibi etkenler cildimizde bulunan gözenekleri tıkayarak siyah noktaların oluşmasına sebep olurlar. Cildinizin günlük temizliği açısından düzenli olarak peeling yağlı ciltler için oldukça önemli bir yere sahiptir ve bu nedenle aşağıda belirtilen şekilde yağlı ciltlerimizin temizlik ve bakımını yapmak cilt temizliğiniz açısından oldukça önemli bir yere sahiptir.
Yağlı ciltlerin günlük cilt bakımı nasıl olmalı?
- Yağlı bir cilde sahip iseniz, mutlaka günde en az iki kere cildinizi temizleyiniz.
- Sabah ve akşam olmak üzere öncelikle temizleme jeli ile daha sonra tonik kullanınız.
- Gün içerisinde cildinizde aşırı parlama oluyor ise salisilik asitli tonik ile cildinizi temizleyebilirsiniz.
- Akşamları eve geldiğiniz zaman mutlaka cilt temizliği yapmayı unutmayınız.
- Gün içerisinde, çevresel etkenlerin sebep olduğu; tozlar, egzoz ve sigara dumanı vb. kirler ile uyumaktan kaçının.
- Cildiniz için uygun temizleyiciler kullanınız ve mümkün olduğu kadar yağlı ciltler için en uygun temizleyiciler olarak jel olanları tercih ediniz. Sabun kullanmamaya özen gösteriniz, sabunun cildinizi kuruttuğu görülmektedir.
Yağlı cilt temizliği nasıl yapılır?
Yağlı bir cilt temizliğinde yapılan en büyük hataların başında, cildinizi nemsiz bırakmak olduğundan söz etmiştik. Bu cilt tipine sahipseniz cildinizin su ve nem ihtiyacından dolayı, kurutucu bakımlardan uzak durmanız gerekiyor çünkü cildinizi nemlendirmeyi ölçülü şekilde uygulamalısınız. Bu amaçla kullanmayı düşündüğünüz nemlendiricilerde aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurabilirsiniz.
- Yağ oranı %10 ile %15 arasında bulunan hafif nemlendiriciler. (içerisinde silikon bulunur)
- Yağsız nemlendiriciler. (Bunlarda nem çekici ve cildinizin nem miktarını koruyan maddeler bulunmaktadır)
- Ciltteki yağ oranını dengelemek için kullanılan ürünler. (Bu ürünlerde; pudra, polimerler, kil gibi maddeler bulunmaktadır.)
Bu ürünlerin kullanımında yüzünüzü yıkadıktan sonra direkt olarak kullanmayın cildinizi 15 dakika bekleyerek kendisine gelmesine bekleyiniz.
Evde yağlı ciltlerin temizliği nasıl yapılır?
Sirke toniği: Elma sirkesi ve kaynak suyunu karıştırarak, yağlı cildiniz için sağlıklı bir tonik elde edebilirsiniz. ( 1 kaşık sirke, 8 kaşık kaynak suyu)
Maden sodası: İçerisinde bulunan zengin mineraller bakımından tüm ciltler için yararlı ve besleyicidir.
Yumurta akı: Yağsız sade yoğurt ve arpa unu ile karıştırarak kullanışlı bir maske oluşturabilirsiniz. (1 çay kaşığı yoğurt 1 kaşık arpa unu)
Kil maskesi: Kili doğrudan doğruya sulandırarak cildinize uygulayabilirsiniz çünkü kil, ciltteki fazla yağ seviyesini düşüren aynı zamanda cildinizi kurutmayan etkili bir maddedir.
Ayrıca, daha önce paylaşmış olduğumuz “Yağlı ciltler nasıl kontrol altına alınır?” yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.
EDİTÖR NOTU: Haberimiz ile ilgili sorularınızı Soru-sor linkini kullanarak veya aşağıda bulunan “yorum yaz” kısmından bizlere iletebilirsiniz. Sizlere en kısa sürede cevap vererek, bilgilendirme yapacağız.
Yorum yapın